Teken de petitie

Bescherm LHBTI-activist Vitalina Koval uit Oekraïne!

Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, liep Vitalina Koval mee in een vreedzame demonstratie om aandacht te vragen voor de rechten van vrouwen. Ze werd aangevallen en kreeg een chemische vloeistof in haar ogen. ‘Ik voelde pijn en was bang. Ik had blind kunnen worden.’ Roep de politie op haar onmiddellijk te beschermen!

Het was niet de eerste keer dat Vitalina, die het boegbeeld is van de LHBTI-gemeenschap in Oekraïne, met geweld te maken kreeg. En nog steeds ontvangt ze bedreigingen. 

Mensenrechtenverdedigers onder vuur
Het wordt wereldwijd steeds gevaarlijker om op te komen voor mensenrechten. Meer dan ooit krijgen activisten te maken met intimidatie, lastercampagnes, geweld en gevangenisstraf. Nieuwe wetten maken hen monddood. Regeringen zorgen er zo voor dat het net zich steeds verder sluit om wie op vreedzame wijze voor mensenrechten opkomt. Tegen deze alarmerende trend voert Amnesty International campagne.

Lees meer

Teken de petitie

Vul je gegevens in:

Voornaam * is verplicht.
Achternaam * is verplicht.
Woonplaats * is verplicht.
E-mail * is verplicht.
Privacy | Copyright Lees de petitietekst

 

Privacy: Amnesty International gaat zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Deze gegevens worden niet verstrekt aan derden voor commerciële doeleinden. Alleen je naam en woonplaats worden doorgegeven aan de autoriteiten die de petitie ontvangen. Meer lezen over privacy

Copyright afbeelding: Amnesty International

Dear Mister Knyazev,

I am writing with regard to the case of Vitalina Koval who was attacked by members of a right-wing group on 8 March 2018 in Uzhgorod. She was taking part in a small demonstration to mark International Women’s Day when attackers threw red paint over her - causing chemical burns to her eyes.

I am writing to urge you to take all necessary steps to ensure that the perpetrators of this attack are identified and held to account, in fair trial proceedings, and that the hate motive of this attack is taken into account during the investigation.

Yours sincerely,