Teken de petitie

Help het geweld in Myanmar te stoppen

Sinds eind augustus van dit jaar zijn in Myanmar meer dan 600.000 Rohingya, een moslimminderheid, op de vlucht geslagen. Dat gebeurde nadat op 25 augustus gewapende Rohingya legerposten aanvielen. Het leger reageerde met een grootschalige militaire operatie waarbij veel burgerslachtoffers vielen. Satellietbeelden tonen dat dorpen van Rohingya zijn platgebrand. Berichten over moorden stromen binnen.

Het geweld moet stoppen. Teken de petitie!
Veel Rohingya proberen met vissersboten buurland Bangladesh te bereiken. Onder hen zijn zwaargewonden en kinderen. Ze krijgen geen hulp omdat humanitaire organisaties worden tegengehouden. Ze leven in Bangladesh in overvolle vluchtelingenkampen onder erbarmelijke omstandigheden.

Decennia van discriminatie
De Rohingya worden al decennia achtergesteld. De afgelopen jaren werden zij veelvuldig slachtoffer van verkrachtingen en martelingen door de Myanmarese veiligheidstroepen. Amnesty noemt het overheidsbeleid van Myanmar dat bestaat uit systematische discriminatie en in de wet vastgelegde onderdrukking van de Rohingya, apartheid. 

Het genadeloze geweld tegen de Rohingya door het leger van Myanmar en de veiligheidstroepen moet onmiddellijk stoppen! Teken nu de petitie. 

Lees meer

Teken de petitie

Vul je gegevens in:

Voornaam * is verplicht.
Achternaam * is verplicht.
Woonplaats * is verplicht.
E-mail * is verplicht.
Privacy Lees de petitietekst

Amnesty International gaat zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Deze gegevens worden niet verstrekt aan derden voor commerciële doeleinden. Alleen je naam en woonplaats worden doorgegeven aan de autoriteiten die de petitie ontvangen. Als je hebt aangegeven vaker het belangrijkste actienieuws te willen ontvangen, gebruiken we je gegevens daarvoor en om je incidenteel te kunnen informeren over onze werkzaamheden of om je steun te vragen.

Meer lezen over privacy

To: Chief Commander Senior General Min Aung Hlaing

Your Excellency,

I urge you to immediately end the campaign of violence and human rights abuses against the Rohingya population.

Humanitarian actors, the UN, independent journalists and human rights monitors should be allowed free and unimpeded access to Rakhine state. Their security needs to be ensured.

Thank you for your attention to this urgent matter.

Yours sincerely,