Teken de petitie

Opgepakt tijdens heksenjacht

21581
counter header
21581 van de 25000 opgehaald

Wang Quanzhang uit China werd in augustus 2015 opgepakt nadat de politie een grote klopjacht was begonnen op mensenrechtenadvocaten en activisten. Hij zou de ‘staatsmacht ondermijnen’.

Het was de Chinese autoriteiten een doorn in het oog dat Wang Quanzhang de rechten verdedigde van leden van de Falun Gong, een spirituele beweging die in China wordt onderdrukt. Ook kwam hij op voor activisten die corruptie willen tegengaan en meer openheid van de regering vragen. Amnesty beschouwt hem als gewetensgevangene.

Zorgen om gezondheid
Sinds Wang vastzit, heeft hij geen bezoek mogen ontvangen van zijn familie en zijn advocaten. Het is dus niet bekend hoe het met zijn lichamelijke en geestelijke gezondheid is. Er is gegronde vrees dat Wang het risico loopt om gemarteld te worden.

Roep de Chinese autoriteiten op Wang Quanzhang onmiddellijk vrij te laten!

Teken de petitie

Vul je gegevens in:

Voornaam * is verplicht.
Achternaam * is verplicht.
Woonplaats * is verplicht.
E-mail * is verplicht.
Privacy Lees de petitietekst

Amnesty International gaat zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Deze gegevens worden niet verstrekt aan derden voor commerciële doeleinden. Alleen je naam en woonplaats worden doorgegeven aan de autoriteiten die de petitie ontvangen. Als je hebt aangegeven vaker het belangrijkste actienieuws te willen ontvangen, gebruiken we je gegevens daarvoor en om je incidenteel te kunnen informeren over onze werkzaamheden of om je steun te vragen.

Meer lezen over privacy

To: Minister of Public Security, Zhao Kezhi

Dear Minister,

Please allow me to express my concern about human rights lawyer and prisoner of conscience Wang Quanzhang. He has been detained and held incommunicado since August 2015.

I urgently call on you to release Wang Quanzhang immediately and unconditionally, and to ensure that while in detention he has access to his family and lawyers of his choice, and is protected from torture and other ill-treatment.

Thank you for your attention to this urgent matter.

Yours sincerely,