Stuur nu een brief

Al 1.422 brieven verstuurd

Edward Snowden (Verenigde Staten)

Het verhaal van Edward Snowden

Edward Snowden werkte bij de National Security Agency (NSA). In juni 2013 speelde hij geheime informatie van de organisatie door naar journalisten. Hij openbaarde dat de Amerikaanse geheime dienst NSA bijna onbeperkte toegang heeft tot alle communicatie, zoals telefoongesprekken, e-mails, chatgesprekken en het surfgedrag op internet. Daarmee ontketende hij een wereldwijd debat over het recht op privacy.

‘Ik kan achter mijn bureau iedereen ter wereld afluisteren: jou, je accountant, een rechter of de president.’

Volgens Amerikaanse spionagewetten die nog uit de Eerste Wereldoorlog stammen, staat Edward Snowdens daad - het openbaren van geheime informatie in het openbaar belang - gelijk aan het verkopen van geheimen aan de vijand. Hij kan daarvoor tientallen jaren gevangenisstraf krijgen. Snowden leeft nu in grote onzekerheid in Rusland.

We roepen de Amerikaanse president Obama op om Edward Snowden gratie te verlenen.

Vul je gegevens in, wij printen je brief en sturen deze naar de autoriteiten.

Stuur nu een brief

Voornaam * is verplicht.
Achternaam * is verplicht.
Woonplaats * is verplicht.
E-mail * is verplicht.
Tekst * is verplicht.
Privacy

Amnesty International gaat zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Deze gegevens worden niet verstrekt aan derden voor commerciële doeleinden. Als je meedoet aan een actie worden alleen je naam en woonplaats doorgegeven aan de autoriteiten. We gebruiken je gegevens om je de acties toe te sturen en je incidenteel te informeren over onze werkzaamheden of om je steun te vragen.

Meer lezen over privacy