Teken de petitie

Deze petitie is al 27010 keer getekend

Amerikaanse staat Arkansas op weg naar luguber executierecord

Terwijl het aantal executies in de Verenigde Staten al jaren gestaag afneemt,  breekt de staat Arkansas nu keihard met deze trend.

De gouverneur, Asa Hutchinson, kondigde recent aan dat tussen 17 en 27 april maar liefst zeven mensen zullen worden geëxecuteerd. Een luguber record. Nooit eerder werd het doodvonnis van zoveel mensen in zo’n korte tijd uitgevoerd.
 
De doodstraf wordt in Arkansas voltrokken met een dodelijke injectie. Net als veel andere staten heeft Arkansas problemen om aan de benodigde middelen te komen. Steeds vaker weigeren farmaceutische bedrijven om het middel te leveren als het wordt gebruikt bij executies. Arkansas wil haast maken met de voltrekking van de doodvonnissen omdat de houdbaarheidsdatum van de middelen binnenkort verstrijkt.

Gebrekkige rechtsgang
De eerste mannen die op de lijst staan om te worden geëxecuteerd zijn Don Davis en Bruce Ward, beiden veroordeeld voor moord. In beide zaken zijn gebreken in de rechtsgang geconstateerd.  Amnesty is in alle gevallen tegen de doodstraf. De onomkeerbare straf is een schending van het recht op leven dat is vastgelegd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Fouten in de rechtsgang kunnen niet worden teruggedraaid als iemand ten onrechte ter dood is gebracht.

Kom in actie en vraag de autoriteiten van Arkansas om de doodvonnissen om te zetten in gevangenisstraffen.

Teken de petitie

Vul je gegevens in:

Voornaam * is verplicht.
Achternaam * is verplicht.
Woonplaats * is verplicht.
E-mail * is verplicht.
Privacy Lees de petitietekst

Amnesty International gaat zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Deze gegevens worden niet verstrekt aan derden voor commerciële doeleinden. Wanneer je meedoet aan een actie worden alleen je naam en woonplaats doorgegeven aan de autoriteiten. Bij aanmelding via opt-in gebruiken wij je gegevens om je de spoedacties toe te sturen en om je incidenteel te kunnen informeren over onze werkzaamheden of om je steun te vragen.

Meer lezen over privacy

To:
The Honorable Asa Hutchinson,
Governor of the State of Arkansas
State Capitol, Suite 250,
500 Woodlane St,
Little Rock, AR 72201
Verenigde Staten van Amerika
Fax: +1 501 682 3597

Dear Governor,

It has come to my attention that no less than eight men are scheduled to be executed between 17-27 April 2017.

I am in no way seeking to condone violent crime or downplay their consequences. However, I strongly urge you to give clemency to those who are currently on death row and to commute their sentences.

Thank you for your attention to this urgent matter.

Yours sincerely,