Teken de petitie

Deze petitie is al 28037 keer getekend

De staat Arkansas zet de reeks geplande executies door

Arkansas was van plan om zeven mannen tussen 17 en 27 april te executeren, omdat de houdbaarheidsdatum van de dodelijke injecties die voor de executies worden gebruikt, eind deze maand verstrijkt.

Vier executies zijn voorlopig van de baan, maar helaas werd in de nacht van 20 april de 51-jarige Ledell Lee geëxecuteerd. De executies van Jack Jones en Marcel Williams zijn op maandag 24 april voltrokken.

Kom in actie voor Kenneth Williams!
Kenneth Williams wordt mogelijk op donderdag 27 april geëxecuteerd. Eerdere uitspraken van rechters die alle executies tegenhielden werden telkens aangevochten. Doordat de juridische situatie met de dag verandert blijven we actievoeren.

Dna-test geweigerd
In de zaak van Ledell Lee is er ondanks herhaaldelijke verzoeken nooit een dna-test gedaan die met zekerheid kon uitwijzen of hij de dader was. Hij heeft tot het allerlaatst volgehouden dat de autoriteiten een onschuldige man executeren.

Jack Jones had een geschiedenis van psychische problemen, maar deze werden niet serieus onderzocht tijdens de rechtszaak. In de zaak van Marcel Williams waren er serieuze twijfels over de eerlijke rechtsgang.

Dodelijke injectie 
De doodstraf wordt in Arkansas voltrokken met een dodelijke injectie. Steeds vaker weigeren farmaceutische bedrijven om het middel te leveren als het wordt gebruikt bij executies.

Onomkeerbaar
Amnesty is in alle gevallen tegen de doodstraf. De onomkeerbare straf is een schending van het recht op leven dat is vastgelegd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Fouten in de rechtsgang kunnen niet worden teruggedraaid als iemand ten onrechte ter dood is gebracht.

Kom in actie en vraag de autoriteiten van Arkansas om de executie van Kenneth Williams om te zetten in een gevangenisstraf! 

 

Teken de petitie

Vul je gegevens in:

Voornaam * is verplicht.
Achternaam * is verplicht.
Woonplaats * is verplicht.
E-mail * is verplicht.
Privacy Lees de petitietekst

Amnesty International gaat zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Deze gegevens worden niet verstrekt aan derden voor commerciële doeleinden. Wanneer je meedoet aan een actie worden alleen je naam en woonplaats doorgegeven aan de autoriteiten. Bij aanmelding via opt-in gebruiken wij je gegevens om je de spoedacties toe te sturen en om je incidenteel te kunnen informeren over onze werkzaamheden of om je steun te vragen.

Meer lezen over privacy

To:
The Honorable Asa Hutchinson,
Governor of the State of Arkansas
State Capitol, Suite 250,
500 Woodlane St,
Little Rock, AR 72201
Verenigde Staten van Amerika
Fax: +1 501 682 3597

Dear Governor,

I respectfully urge you to make immediate use of your power of clemency to halt the executions that are scheduled in your state on 24 and 27 April 2017.

I am not seeking to excuse violent crimes or to minimize the suffering caused. However, I am deeply concerned that the safeguards established through international law and standards to protect the rights of those facing the death penalty are being violated in several cases.

I strongly urge you to commute all death sentences in the state of Arkansas.

Yours sincerely,