Het verhaal van Salomée Abalodo

Gemeenschapsleider Salomée Abalodo maakte in het ziekenhuis foto’s van gewonde demonstranten. Ze ging hiermee naar lokale autoriteiten en vroeg hen een einde te maken aan het buitensporig geweld van de veiligheidsdienst tegen de demonstranten. De autoriteiten pakten haar vervolgens op en namen haar telefoon in. Ze klaagden Abalodo aan voor rebellie en deelname aan een illegaal protest.

Amnesty roept de Togolese autoriteiten op Salomée Abalodo onmiddellijk vrij te laten.

Demonstranten riepen in april 2017 in het noorden van Togo lokale autoriteiten op de uitslagen van de stamhoofdverkiezingen in 2015 openbaar te maken. De veiligheidsdienst gebruikte traangas en rubberen kogels om de demonstranten uiteen te jagen. Tenminste zes mensen raakten gewond.

Lees hier de volledige actie

Kom in actie, schrijf een brief

1
Vul je gegevens in
 
 
Voornaam is verplicht.
Achternaam is verplicht.
Woonplaats is verplicht.
2
Schrijf je brief
 
 

Bekijk schrijftips.

Vijf tips voor het schrijven van een brief

 1. Schrijf je eigen brief.
  Een persoonlijke brief maakt meer indruk en komt oprecht over. Schrijf daarom liefst de brief in je eigen woorden. Daarmee laat je zien dat je veel moeite hebt gedaan en het schrijven van deze brief belangrijk vond.
 2. Noem de feiten.
  Geef zoveel mogelijk informatie over de man of vrouw voor wie je schrijft. Benoem welke mensenrechten geschonden worden. Zo laat je zien dat je goed geïnformeerd bent.
 3. Blijf beleefd.
  Ook al is je verontwaardiging nog zo groot, met een respectvol geschreven brief bereik je meer. Een agressieve toon kan averechts werken.
 4. Schrijf niet over religie, cultuur of politiek.
  Voorkom verwijzingen naar specifieke religieuze, culturele of politieke overtuigingen. Een onpartijdige opstelling is doorslaggevend in het behalen van successen.
 5. Wees kort en duidelijk.
  Houd het kort en bondig. Eén pagina is meer dan voldoende. Langere brieven worden vaak niet gelezen.
X

Brief is verplicht.

Kies uw lettertype

Kies uw lettertype formaat

3
Verstuur je brief
 
 

Kies de manier waarop je je brief wilt versturen. Download en print je brief om hem via de post te versturen. Het adres staat bovenaan de brief.