Stuur een e-mail

Al 3.632 e-mails verstuurd

Shawkan (Egypte)

De Egyptische fotojournalist Mahmoud Abu Zeid, bijgenaamd Shawkan, werd in augustus 2013 opgepakt. Hij fotografeerde op dat moment het harde optreden van veiligheidstroepen tegen aanhangers van de afgezette president Morsi. Shawkan wordt beschuldigd van onder meer ‘moord' en ‘lidmaatschap van een criminele bende’. Dit zijn verzonnen aanklachten. Begin maart werd de doodstraf tegen hem geëist.

Amnesty roept de Egyptische autoriteiten op Shawkan onmiddellijk vrij te laten.

In de gevangenis werd Shawkan gestompt, geslagen en gegeseld met een riem. Ook moest hij acht uur in een afgesloten vrachtwagen zitten, zonder eten, drinken of frisse lucht. Het was die dag 30 graden. Zijn gezondheid is sterk achteruitgegaan.

 

 

Lees meer

Vul je gegevens in en stuur je protest rechtstreeks naar de autoriteiten

Stuur een e-mail

Voornaam * is verplicht.
Achternaam * is verplicht.
Woonplaats * is verplicht.
E-mail * is verplicht.
* is verplicht.
Privacy

Amnesty International gaat zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Deze gegevens worden niet verstrekt aan derden voor commerciële doeleinden. Als je meedoet aan een actie worden alleen je naam en woonplaats doorgegeven aan de autoriteiten. We gebruiken je gegevens om je de acties toe te sturen en je incidenteel te informeren over onze werkzaamheden of om je steun te vragen.

Meer lezen over privacy