Stuur een e-mail

Al 1.451 e-mails verstuurd

Asia Bibi (Pakistan)

Het Hooggerechtshof van Pakistan sprak de christelijke Asia Noreen, ook bekend als Asia Bibi, vorige week vrij van godslastering. Er ontstonden in Pakistan gewelddadige protesten tegen de vrijspraak. De regering besloot onder druk dat het Hooggerechtshof haar uitspraak moet herzien. Bibi is inmiddels vrijgelaten.

Roep Pakistan op het vonnis van het Hooggerechtshof uit te voeren en ervoor te zorgen dat Asia Bibi veilig naar een ander land kan reizen.  

Asia Bibi werd in 2010 ter dood veroordeeld wegens godslastering. Ze zat 8 jaar in eenzame opsluiting. Als Bibi's zaak wordt herzien en de rechter haar toch veroordeeld, kan ze worden geëxecuteerd. Als ze weer wordt vrijgesproken, moet ze veilig het land kunnen verlaten. 

 

Lees meer

Vul je gegevens in en stuur je protest rechtstreeks naar de autoriteiten

Stuur een e-mail

Voornaam * is verplicht.
Achternaam * is verplicht.
Woonplaats * is verplicht.
E-mail * is verplicht.
* is verplicht.
Privacy

Amnesty International gaat zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Deze gegevens worden niet verstrekt aan derden voor commerciële doeleinden. Als je meedoet aan een actie worden alleen je naam en woonplaats doorgegeven aan de autoriteiten. We gebruiken je gegevens om je de acties toe te sturen en je incidenteel te informeren over onze werkzaamheden of om je steun te vragen.

Meer lezen over privacy