Stuur een e-mail

Al 6.883 e-mails verstuurd

Marco Antonio Coronel (Mexico)

De Mexicaanse journalist Marco Antonio Coronel zond op 19 januari 2018 beelden uit waarop te zien is dat de politie mogelijk betrokken was bij de verdwijning van Efraín Patron Ramos. Ramos verdween eind vorig jaar samen met zes andere mannen. Na de uitzending werd Coronel op Twitter bedreigd door een drugskartel dat mogelijk banden heeft met lokale autoriteiten: ‘Als je niet in stukjes gehakt wilt worden, blijf je stil’.

Amnesty roept de openbaar aanklager op de bedreigingen te onderzoeken en de daders te berechten.

Ook moet de verdwijning van de zeven mannen onmiddellijk worden onderzocht. Twee van hen werden vermoord, drie anderen werden gemarteld en twee van hen worden nog vermist. Amnesty heeft bewijs dat de politie betrokken was bij vijf verdwijngen.

 

Lees hier de volledige actie.

Lees meer

Vul je gegevens in en stuur je protest rechtstreeks naar de autoriteiten

Stuur een e-mail

Voornaam * is verplicht.
Achternaam * is verplicht.
Woonplaats * is verplicht.
E-mail * is verplicht.
* is verplicht.
Privacy

Amnesty International gaat zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Deze gegevens worden niet verstrekt aan derden voor commerciële doeleinden. Als je meedoet aan een actie worden alleen je naam en woonplaats doorgegeven aan de autoriteiten. We gebruiken je gegevens om je de acties toe te sturen en je incidenteel te informeren over onze werkzaamheden of om je steun te vragen.

Meer lezen over privacy