Stuur een e-mail

Al 7.312 e-mails verstuurd

Victor Filinkov en Yuliy Boyarshinov (Rusland)

Het is onduidelijk waar de Russische gevangenen Victor Filinkov en Yuliy Boyarshinov zijn. Op 28 juli zag hun advocaat hen voor het laatst in een detentiecentrum. De IT-specialist Filinkov en activist Boyarshinov werden in januari opgepakt. Ze zouden betrokken zijn bij een ‘terroristische’ organisatie. De mannen zeggen door leden van de veiligheidsdiensten FSB te zijn mishandeld om hen een bekentenis af te laten leggen. Filinkov ‘bekende’ na twee dagen marteling, maar trok dat later in. Hij toonde tekenen van marteling op zijn lichaam door elektrische shocks.

De vrees is groot dat ze worden gemarteld of mishandeld. Daarom roept Amnesty de autoriteiten op om de locatie van Victor Filinkov en Yuliy Boyarshinov bekend te maken en hen te beschermen tegen mishandeling en marteling.

Lees meer

Vul je gegevens in en stuur je protest rechtstreeks naar de autoriteiten

Stuur een e-mail

Voornaam * is verplicht.
Achternaam * is verplicht.
Woonplaats * is verplicht.
E-mail * is verplicht.
* is verplicht.
Privacy

Amnesty International gaat zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Deze gegevens worden niet verstrekt aan derden voor commerciële doeleinden. Als je meedoet aan een actie worden alleen je naam en woonplaats doorgegeven aan de autoriteiten. We gebruiken je gegevens om je de acties toe te sturen en je incidenteel te informeren over onze werkzaamheden of om je steun te vragen.

Meer lezen over privacy