Het verhaal van Sultana Kamal

De Bengalese advocaat en mensenrechtenverdediger Sultana Kamal wordt bedreigd door de islamitische groepering Hefazat-e-Islam. 

Amnesty roept de autoriteiten van Bangladesh op Kamal onmiddellijk te beschermen en de bedreigingen te onderzoeken.

Kamal reageerde tijdens een tv-show op een opmerking van een Hefazat-leider die zei dat het beeld van Vrouwe Justitia – symbool voor gerechtigheid – niet bij het gerechtshof mag staan omdat het een religieus beeld is. Ze zei hierop dat ‘dit dan ook geldt voor moskeeën’. Een Hefazat-leider verdraaide haar woorden tijdens het vrijdaggebed en voegde daaraan toe: ‘We zullen elk bot in je lichaam breken’. Hefazat-aanhangers plaatsten ook dreigende filmpjes op sociale media.

Lees hier de volledige actie.

 

Kom in actie, schrijf een brief

1
Vul je gegevens in
 
 
Voornaam is verplicht.
Achternaam is verplicht.
Woonplaats is verplicht.
2
Schrijf je brief
 
 

Bekijk schrijftips.

Vijf tips voor het schrijven van een brief

 1. Schrijf je eigen brief.
  Een persoonlijke brief maakt meer indruk en komt oprecht over. Schrijf daarom liefst de brief in je eigen woorden. Daarmee laat je zien dat je veel moeite hebt gedaan en het schrijven van deze brief belangrijk vond.
 2. Noem de feiten.
  Geef zoveel mogelijk informatie over de man of vrouw voor wie je schrijft. Benoem welke mensenrechten geschonden worden. Zo laat je zien dat je goed geïnformeerd bent.
 3. Blijf beleefd.
  Ook al is je verontwaardiging nog zo groot, met een respectvol geschreven brief bereik je meer. Een agressieve toon kan averechts werken.
 4. Schrijf niet over religie, cultuur of politiek.
  Voorkom verwijzingen naar specifieke religieuze, culturele of politieke overtuigingen. Een onpartijdige opstelling is doorslaggevend in het behalen van successen.
 5. Wees kort en duidelijk.
  Houd het kort en bondig. Eén pagina is meer dan voldoende. Langere brieven worden vaak niet gelezen.
X

Brief is verplicht.

Kies uw lettertype

Kies uw lettertype formaat

3
Verstuur je brief
 
 

Kies de manier waarop je je brief wilt versturen. Download en print je brief om hem via de post te versturen. Het adres staat bovenaan de brief.