Het verhaal van Larysa Schiryakova

Journalist Larysa Schiryakova wordt door de Wit-Russische autoriteiten geïntimideerd vanwege haar onafhankelijke journalistieke werk. Ze zou haar hond niet hebben geregistreerd en het zand rond haar huis niet hebben opgeruimd. Ook kreeg ze al vele boetes voor haar kritische werk. Volgens de autoriteiten zou Schiryakova daarom ‘sociaal onverantwoordelijk’ zijn. Ze dreigen om die reden haar zoon van haar af te pakken en in een instelling te plaatsen.  

Amnesty roept de autoriteiten op onmiddellijk op te houden met het  intimideren en bedreigen van Larysa Schiryakova.

Schiryakova is al vele malen gearresteerd en beboet vanwege haar werk als onafhankelijk journalist in Wit-Rusland. Sinds zij de anti-overheidsprotesten verslaat die in februari dit jaar begonnen, nemen de pesterijen van de overheid nieuwe vormen aan.

Lees hier de volledige actie.

Kom in actie, schrijf een brief

1
Vul je gegevens in
 
 
Voornaam is verplicht.
Achternaam is verplicht.
Woonplaats is verplicht.
2
Schrijf je brief
 
 

Bekijk schrijftips.

Vijf tips voor het schrijven van een brief

 1. Schrijf je eigen brief.
  Een persoonlijke brief maakt meer indruk en komt oprecht over. Schrijf daarom liefst de brief in je eigen woorden. Daarmee laat je zien dat je veel moeite hebt gedaan en het schrijven van deze brief belangrijk vond.
 2. Noem de feiten.
  Geef zoveel mogelijk informatie over de man of vrouw voor wie je schrijft. Benoem welke mensenrechten geschonden worden. Zo laat je zien dat je goed geïnformeerd bent.
 3. Blijf beleefd.
  Ook al is je verontwaardiging nog zo groot, met een respectvol geschreven brief bereik je meer. Een agressieve toon kan averechts werken.
 4. Schrijf niet over religie, cultuur of politiek.
  Voorkom verwijzingen naar specifieke religieuze, culturele of politieke overtuigingen. Een onpartijdige opstelling is doorslaggevend in het behalen van successen.
 5. Wees kort en duidelijk.
  Houd het kort en bondig. Eén pagina is meer dan voldoende. Langere brieven worden vaak niet gelezen.
X

Brief is verplicht.

Kies uw lettertype

Kies uw lettertype formaat

3
Verstuur je brief
 
 

Kies de manier waarop je je brief wilt versturen. Download en print je brief om hem via de post te versturen. Het adres staat bovenaan de brief.