Het verhaal van Lena Hendry

De Maleisische Lena Hendry werkt bij een mensenrechtenorganisatie en vertoonde in juli 2013 een documentaire over oorlogsmisdaden die het Sri Lankaanse leger beging tegen de Tamil-bevolking in 2009. De Sri Lankaanse ambassade maakte hiertegen bezwaar. Halverwege de vertoning vielen Maleisische autoriteiten de filmzaal binnen en pakten Hendry en nog twee medewerkers op.

Een rechtbank veroordeelde Hendry eind februari van dit jaar voor het schenden van de Maleisische filmcensuurwet. Ze kan drie jaar cel krijgen en een hoge boete.

Amnesty roept de autoriteiten van Maleisië op de veroordeling van Lena Hendry ongedaan te maken.

In Maleisië is het strafbaar om een film te verspreiden of te vertonen zonder goedkeuring vooraf door de overheid. De censuurwet wordt vaak gebruikt om activisten en journalisten lastig te vallen.

Kom in actie, schrijf een brief

1
Vul je gegevens in
 
 
Voornaam is verplicht.
Achternaam is verplicht.
Woonplaats is verplicht.
2
Schrijf je brief
 
 

Bekijk schrijftips.

Vijf tips voor het schrijven van een brief

 1. Schrijf je eigen brief.
  Een persoonlijke brief maakt meer indruk en komt oprecht over. Schrijf daarom liefst de brief in je eigen woorden. Daarmee laat je zien dat je veel moeite hebt gedaan en het schrijven van deze brief belangrijk vond.
 2. Noem de feiten.
  Geef zoveel mogelijk informatie over de man of vrouw voor wie je schrijft. Benoem welke mensenrechten geschonden worden. Zo laat je zien dat je goed geïnformeerd bent.
 3. Blijf beleefd.
  Ook al is je verontwaardiging nog zo groot, met een respectvol geschreven brief bereik je meer. Een agressieve toon kan averechts werken.
 4. Schrijf niet over religie, cultuur of politiek.
  Voorkom verwijzingen naar specifieke religieuze, culturele of politieke overtuigingen. Een onpartijdige opstelling is doorslaggevend in het behalen van successen.
 5. Wees kort en duidelijk.
  Houd het kort en bondig. Eén pagina is meer dan voldoende. Langere brieven worden vaak niet gelezen.
X

Brief is verplicht.

Kies uw lettertype

Kies uw lettertype formaat

3
Verstuur je brief
 
 

Kies de manier waarop je je brief wilt versturen. Download en print je brief om hem via de post te versturen. Het adres staat bovenaan de brief.