Stuur een e-mail

Al 1.203 e-mails verstuurd

Liu Xia (China)

In een extreem zorgelijk telefoongesprek vertelde Liu Xia, de weduwe van de vorig jaar overleden Nobelprijswinnaar Liu Xiaobo, dat ze bereid is om te sterven. Liu Xia is ernstig depressief. Sinds haar echtgenoot in 2010 de Nobelprijs voor de Vrede kreeg voor zijn inzet voor de mensenrechten in China, staat Liu Xia onder illegaal huisarrest.

Amnesty roept op het huisarrest van Liu Xia onmiddellijk te beëindigen en de intimidaties te stoppen.

In het telefoongesprek zei Liu Xia dat ze bereid is om te sterven als de Chinese autoriteiten haar niet toestaan het land te verlaten. Liu Xia: ‘Ik heb niets meer om bang voor te zijn. Als ik niet weg kan, zal ik in mijn huis sterven. Doodgaan is nu makkelijker dan leven.’

De autoriteiten zouden haar herhaaldelijk hebben beloofd dat ze naar het buitenland mag om medische hulp te krijgen voor haar depressies. Maar het bleef tot nu toe bij loze beloftes.

 

Lees meer

Vul je gegevens in en stuur je protest rechtstreeks naar de autoriteiten

Stuur een e-mail

Voornaam * is verplicht.
Achternaam * is verplicht.
Woonplaats * is verplicht.
E-mail * is verplicht.
* is verplicht.
Privacy

Amnesty International gaat zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Deze gegevens worden niet verstrekt aan derden voor commerciële doeleinden. Als je meedoet aan een actie worden alleen je naam en woonplaats doorgegeven aan de autoriteiten. We gebruiken je gegevens om je de acties toe te sturen en je incidenteel te informeren over onze werkzaamheden of om je steun te vragen.

Meer lezen over privacy