Stuur een e-mail

Al 9.667 e-mails verstuurd

Mehman Huseynov (Azerbeidzjan)

Op 9 januari 2017 pakten agenten de bekende Azerbeidzjaanse blogger en activist Mehman Huseynov op. Ze blinddoekten hem, propten een handdoek in zijn mond en deden een zak over zijn hoofd. Op het politiebureau werd hij geslagen en kreeg hij stroomstoten. Huseynov diende een aanklacht in tegen de agenten en kreeg vervolgens 2 jaar cel voor laster.

Roep de Azerbeidzjaanse autoriteiten op Huseynov onmiddellijk vrij te laten.

Op 26 December 2018 werd hij beschuldigd van het aanvallen van een gevangenisinspecteur. Dit waren hoogstwaarschijnlijk verzonnen aanklachten bedoeld om hem langer vast te kunnen houden voor zijn kritiek op de regering. De openbaar aanklager heeft besloten de nieuwe aanklachten te laten vallen. Mehman komt in maart van dit jaar vrij.  

 

Lees meer

Vul je gegevens in en stuur je protest rechtstreeks naar de autoriteiten

Stuur een e-mail

Voornaam * is verplicht.
Achternaam * is verplicht.
Woonplaats * is verplicht.
E-mail * is verplicht.
* is verplicht.
Privacy

Amnesty International gaat zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Deze gegevens worden niet verstrekt aan derden voor commerciële doeleinden. Als je meedoet aan een actie worden alleen je naam en woonplaats doorgegeven aan de autoriteiten. We gebruiken je gegevens om je de acties toe te sturen en je incidenteel te informeren over onze werkzaamheden of om je steun te vragen.

Meer lezen over privacy