Stuur een e-mail

Al 3.614 e-mails verstuurd

Wa Lone en Kyaw Soe Oo (Myanmar)

Reuters-journalisten Wa Lone en Kyaw Soe Oo onderzochten het meedogenloze militaire optreden tegen de Rohingya, een moslimminderheid in de Myanmarese deelstaat Rakhine. Ze kregen op 3 september 2018 zeven jaar celstraf omdat ze ‘vertrouwelijke overheidsinformatie’ naar buiten zouden willen brengen. Ze deden enkel hun werk.

Amnesty roept de autoriteiten van Myanmar op de twee journalisten onmiddellijk vrij te laten!

Op 12 december 2017 hadden de twee journalisten van het internationale persbureau Reuters een ontmoeting met een politieagent. De agent drong aan op de afspraak en overhandigde hen officiële documenten. Kort daarna werden de journalisten gearresteerd omdat ze ‘vertrouwelijke overheidsdocumenten’ zouden willen delen met een buitenlands persbureau. In april vertelde een politieagent in de rechtszaal dat hij van zijn meerdere de opdracht had gekregen om de journalisten in de val te lokken. De rechter besloot hen toch te vervolgen.

De rechtszaak van Wa Lone en Kyaw Soe Oo was een showproces, puur bedoeld om ervoor te zorgen dat zij en andere journalisten zwijgen over de situatie in Rakhine.

Lees hier de volledige actie. 

 

© Getty Images

Lees meer

Vul je gegevens in en stuur je protest rechtstreeks naar de autoriteiten

Stuur een e-mail

Voornaam * is verplicht.
Achternaam * is verplicht.
Woonplaats * is verplicht.
E-mail * is verplicht.
* is verplicht.
Privacy

Amnesty International gaat zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Deze gegevens worden niet verstrekt aan derden voor commerciële doeleinden. Als je meedoet aan een actie worden alleen je naam en woonplaats doorgegeven aan de autoriteiten. We gebruiken je gegevens om je de acties toe te sturen en je incidenteel te informeren over onze werkzaamheden of om je steun te vragen.

Meer lezen over privacy