Stuur een e-mail

Al 6.785 e-mails verstuurd

Nguyen Ngoc Nhu Quynh (Vietnam)

De Vietnamese blogger Nguyễn Ngọc Như Quỳnh, ook wel bekend als ‘Mother Mushroom’, heeft een opgezwollen gezicht en pijnlijk opkrullende vingers en tenen als reactie op verkeerde medicijnen. In 2016 kreeg zij een gevangenisstraf van 10 jaar vanwege het online delen van informatie en deelname aan protesten tegen onder meer politiegeweld.   

Op 12 februari 2018 is Nguyễn Ngọc Như Quỳnh stiekem overgeplaatst naar een gevangenis met slechte omstandigheden. Bovendien ligt die gevangenis op meer dan 900 kilometer afstand van haar woonplaats. Het is daardoor erg moeilijk voor haar familie om haar regelmatig te bezoeken.

Amnesty roept de autoriteiten op de Vietnamese gewetensgevangene onmiddellijk vrij te laten.

De Vietnamese autoriteiten plaatsen gevangenen als strafmaatregel vaak stiekem over naar een gevangenis ver van hun familie en met hele slechte omstandigheden. Ook krijgen zij vaak geen medische behandeling om een bekentenis af te dwingen of als straf.

Lees hier de volledige actie.

 

Lees meer

Vul je gegevens in en stuur je protest rechtstreeks naar de autoriteiten

Stuur een e-mail

Voornaam * is verplicht.
Achternaam * is verplicht.
Woonplaats * is verplicht.
E-mail * is verplicht.
* is verplicht.
Privacy

Amnesty International gaat zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Deze gegevens worden niet verstrekt aan derden voor commerciële doeleinden. Als je meedoet aan een actie worden alleen je naam en woonplaats doorgegeven aan de autoriteiten. We gebruiken je gegevens om je de acties toe te sturen en je incidenteel te informeren over onze werkzaamheden of om je steun te vragen.

Meer lezen over privacy