Stuur een e-mail

Al 7.178 e-mails verstuurd

Oyub Titiev (Rusland)

Op 10 december heeft een rechtbank in Tsjetsjenië besloten om het voorarrest van mensenrechtenverdediger Oyub Titiev met nog eens drie maanden te verlengen, tot 22 maart 2019. Titievs verzoek om op borgtocht vrij te komen, werd ook geweigerd. 

Titiev leidt het Tsjetsjeense kantoor van de gerespecteerde Russische mensenrechtenorganisatie Memorial, die in de Noordelijke Kaukasus onderzoek doet naar ernstige mensenrechtenschendingen. Hij is aangeklaagd voor het bezit van drugs die op 9 januari 2018 werden ‘gevonden’ in zijn auto. Amnesty gelooft dat de drugs daar zijn neergelegd om Titievs werk voor mensenrechten te stoppen. 

Amnesty roept de Russische autoriteiten op Oyub Titiev onmiddellijk vrij te laten.

Lees hier de volledige actie.

 

 

Lees meer

Vul je gegevens in en stuur je protest rechtstreeks naar de autoriteiten

Stuur een e-mail

Voornaam * is verplicht.
Achternaam * is verplicht.
Woonplaats * is verplicht.
E-mail * is verplicht.
* is verplicht.
Privacy

Amnesty International gaat zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Deze gegevens worden niet verstrekt aan derden voor commerciële doeleinden. Als je meedoet aan een actie worden alleen je naam en woonplaats doorgegeven aan de autoriteiten. We gebruiken je gegevens om je de acties toe te sturen en je incidenteel te informeren over onze werkzaamheden of om je steun te vragen.

Meer lezen over privacy