Stuur een e-mail

Al 12.979 e-mails verstuurd

Loujain, Iman, Aziza, Ibrahim en Mohammad (Saudi-Arabië)

In Saudi-Arabië zijn in de afgelopen week enkele vrouwenrechtenactivisten opgepakt. Onder hen  Loujain al-Hathloul, Iman al-Nafjan,​ Aziza al-Yousef, Dr. Ibrahim al-Modeimigh en Mohammad al-Rabea. De mensenrechtenverdedigers zijn onder meer betrokken bij de campagne voor het recht voor vrouwen om te mogen autorijden.

Volgens de Saudische staatsmedia zouden ze de nationale stabiliteit willen ondermijnen. Ze kunnen tot twintig jaar gevangenisstraf krijgen. Op Twitter is een grootschalige lastercampagne losgebarsten om deze activisten weg te zetten als ‘verraders’.

Amnesty roept de Saudische autoriteiten op de mensenrechtenverdedigers onmiddellijk vrij te laten.

De nieuwe kroonprins, Bin Salman, bepaalde dat het autorijverbod voor vrouwen in juni wordt opgeheven. De vrouwelijke activisten die jarenlang protesteerden tegen het verbod zitten nu achter de tralies in plaats van achter het stuur. De kroonprins wil niet dat de wereld het idee krijgt dat hij gezwicht is voor hun eisen.

Vul je gegevens in en stuur je protest rechtstreeks naar de autoriteiten

Stuur een e-mail

Voornaam * is verplicht.
Achternaam * is verplicht.
Woonplaats * is verplicht.
E-mail * is verplicht.
* is verplicht.
Privacy

Amnesty International gaat zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Deze gegevens worden niet verstrekt aan derden voor commerciële doeleinden. Als je meedoet aan een actie worden alleen je naam en woonplaats doorgegeven aan de autoriteiten. We gebruiken je gegevens om je de acties toe te sturen en je incidenteel te informeren over onze werkzaamheden of om je steun te vragen.

Meer lezen over privacy