Het verhaal van de twee pastoors uit Kachin

De pastoors Dumdaw Nawng Lat en Langjaw Gam Seng hielpen eind november 2016 journalisten die de stad Monekoe in het noorden van Myanmar bezochten. De journalisten deden daar verslag  van de verwoestingen die volgens de pastoors het gevolg zijn van luchtaanvallen door het leger. In de noordelijke staten Kachin en Shan heerst al zes jaar een conflict tussen gewapende etnische groeperingen en het Myanmarese leger. Het gebied is hermetisch afgesloten van de buitenwereld.

De christenen werden sinds eind december 2016 vermist. Na internationale druk maakte het leger bekend dat de twee worden vastgehouden. De aanklachten tegen hen zijn volgens Amnesty sterk politiek gemotiveerd. De pastoors worden onder meer beschuldigd van het financieel ondersteunen van een gewapende etnische groepering en het rekruteren van deelnemers. Als ze worden veroordeeld kunnen ze tot zes jaar gevangenisstraf krijgen.

Lees hier de volledige actie.

Kom in actie, schrijf een brief

1
Vul je gegevens in
 
 
Voornaam is verplicht.
Achternaam is verplicht.
Woonplaats is verplicht.
2
Schrijf je brief
 
 

Bekijk schrijftips.

Vijf tips voor het schrijven van een brief

 1. Schrijf je eigen brief.
  Een persoonlijke brief maakt meer indruk en komt oprecht over. Schrijf daarom liefst de brief in je eigen woorden. Daarmee laat je zien dat je veel moeite hebt gedaan en het schrijven van deze brief belangrijk vond.
 2. Noem de feiten.
  Geef zoveel mogelijk informatie over de man of vrouw voor wie je schrijft. Benoem welke mensenrechten geschonden worden. Zo laat je zien dat je goed geïnformeerd bent.
 3. Blijf beleefd.
  Ook al is je verontwaardiging nog zo groot, met een respectvol geschreven brief bereik je meer. Een agressieve toon kan averechts werken.
 4. Schrijf niet over religie, cultuur of politiek.
  Voorkom verwijzingen naar specifieke religieuze, culturele of politieke overtuigingen. Een onpartijdige opstelling is doorslaggevend in het behalen van successen.
 5. Wees kort en duidelijk.
  Houd het kort en bondig. Eén pagina is meer dan voldoende. Langere brieven worden vaak niet gelezen.
X

Brief is verplicht.

Kies uw lettertype

Kies uw lettertype formaat

3
Verstuur je brief
 
 

Kies de manier waarop je je brief wilt versturen. Download en print je brief om hem via de post te versturen. Het adres staat bovenaan de brief.