Stuur een e-mail

Al 415 e-mails verstuurd

Negen ‘Umbrella’-activisten (Hongkong)

Negen leiders van de zogenaamde Umbrella Movement uit Hongkong staan op 19 november terecht voor vreedzame protesten voor democratie die zij in 2014  hielpen organiseren. De leiders worden beschuldigd van ‘openbare overlast’ en kunnen zeven jaar gevangenisstraf krijgen. Dit gaat in tegen de vrijheid van meningsuiting.

Amnesty roept de autoriteiten daarom op om alle aanklachten tegen de negen leiders van de Umbrella Movement in te trekken.

Tussen september en december 2014 vonden in Hongkong 79 dagen lang protesten plaats voor vrijere verkiezingen. Meer dan duizend demonstranten werden opgepakt. Als de leiders van de protesten nu worden veroordeeld, lopen honderden andere demonstranten van toen ook gevaar.  

Lees meer

Lees meer

Vul je gegevens in en stuur je protest rechtstreeks naar de autoriteiten

Stuur een e-mail

Voornaam * is verplicht.
Achternaam * is verplicht.
Woonplaats * is verplicht.
E-mail * is verplicht.
* is verplicht.
Privacy

Amnesty International gaat zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Deze gegevens worden niet verstrekt aan derden voor commerciële doeleinden. Als je meedoet aan een actie worden alleen je naam en woonplaats doorgegeven aan de autoriteiten. We gebruiken je gegevens om je de acties toe te sturen en je incidenteel te informeren over onze werkzaamheden of om je steun te vragen.

Meer lezen over privacy